Welkom bij StaaPro, senior interim- en projectmanagement

SERVICES

Project management

Met tientallen jaren ervaring in projectmanagement van organisatorisch en financieel zeer omvangrijke projecten in uiteenlopende branches, hebben wij de expertise in huis om richting en structuur te geven aan nieuwe of vastgelopen projecten.

Interim management

Ook met interim management hebben wij bijgedragen aan herstructurering en optimalisering van talloze bedrijfsprocessen. Door verbetering van de performance van een afdeling, leiding geven aan een reorganisatie of het automatiseren of herinrichten van bestaande systemen.

Detachering

Door jarenlange ervaring in interim- en projectmanagement bij een veelheid aan bedrijven, hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd. Deze waardevolle contacten wenden wij aan voor eigen projecten (bijvoorbeeld in het kader van productontwikkeling) maar kunnen wij ook voor u inzetten!

Productontwikkeling

Zowel vanuit de eigen organisatie als voor opdrachtgevers in midden- en grootbedrijf, namen wij deel aan productontwikkeling. Zo gaven wij leiding aan een proces tot ontwikkeling en exploitatie van hoogwaardige medische (oog-chirurgische) apparatuur.

Branches

Wij zijn onder meer actief geweest in de chemie, fibers, farmacie, olie en gas, elektriciteit/netwerken, voedingsmiddelen- en auto-industrie. Ook in de medische afgeleide sector -ontwikkeling chirurgische apparatuur- en maakindustrie hebben wij projecten gedraaid. Met utilityprojecten hebben wij jarenlange ervaring. Het betreft de grootschalige toe/afvoer van grond/reststoffen aan/van het primaire productieproces. In algemene zin gaven wij leiding aan automatisering en optimalisering van industriële processen en systemen; op technisch vlak en human resources. Met interim- en projectmanagement hebben wij in uiteenlopende branches omvangrijke (miljoenen)projecten gedraaid. Zowel aansturing van geïntegreerde projectteams als verbetering van performance van bestaande afdelingen. Ook zijn wij ruimschoots betrokken geweest bij technisch-specialistisch constructiemanagement. Dit liep van grootschalige industriële toepassingen tot ontwikkeling van hoogwaardige medische apparatuur.

  • Akzo Nobel Chemicals

  • Amgen

  • Friesland Campina | Abbott

  • Gasunie | Essent

Projects

Friesland Campina Domo

Interim projectmanager | 13
O.a. utilityproject om nieuwe productieprocessen van utilities te voorzien (stoom, perslucht, bronwater, ijswater, condensaat, chemie). Daarnaast efficiencyverbetering en vergroening. Verantwoordelijk voor team c.a. 30 man/budget tientallen miljoenen.

JJ Products BV

Projectmanager productontwikkeling | 12-13
Ontwikkeling/exploitatie consumentenproduct voor Europese markt. Team van designers, marketingexperts, constructeurs geleid, als productontwikkelaar/technicus bijgedragen aan constructie ontwerp/model. Verantwoordelijk voor uitvinding/concept.

DORC – NOVA

Interim projectmanager productontwikkeling | 11-12
Ontwikkeling en productie-klaar maken van oog chirurgisch apparaat. Aangetrokken om project (al in volle gang maar moeizaam) te revitaliseren, structureren en leiden tot productiefase. Team oogspecialisten en partnerbedrijven Nederland/Duitsland geleid.

Stork Veco

Interim projectmanager | 11
Ombouwproject dat tot doel had de verspreid liggende productie processen weer in een logische volgorde te plaatsen en onder te brengen in een schone omgeving (cleanrooms).

Grontmij-Industry België

Interim constructiemanager | 09-10
Upgradeproject om een aantal productie ruimtes van MSD in Oss (vroeger Organon) naar een hogere GMP klasse (klasse D,C en B) te brengen.

Aerotrain Universiteit Twente

Onderzoeker-docent | 09-11
Een samenwerking tussen diverse Friese bedrijven en universiteit. Vanuit mijn achtergrond als triboloog deelgenomen aan dit zeer innovatieve project tot een nieuw vervoerconcept voor de toekomst. Gefinancierd vanuit ministerie Economische zaken.

Essent Intermediate

Planningsconsultant | 08-09
Essent Intermediate deed projecten in midden- en hoogspanningsdeel installaties bij industriële bedrijven in Europa. Plansystematiek aangepast zodat planning overal aangepast/gelezen kan worden. Info op managementniveau/uitvoering verbeterd.

Gasunie

Interim projectmanager engineering | 07-08
Via Grontmij meerdere Gasunie engineeringprojecten geoffreerd, verworven en uitgevoerd. Engineeringpakketten opgesteld voor c.a. 20 locaties in het land. O.a. gasleidingen, mengstations. Ook formeren/verbeteren engineering projectteam.

Colbond BV

Interim projectmanager | 05-07
O.a. ombouw spinmachine voor spinnen bi-component garen. Volledige ombouw en capaciteitsvergroting van bestaande machine (9A). Grotere extruder geplaatst, besturing volledig vernieuwd (PLC met Scada). Verantwoordelijk voor constructiemanagement.

BMA

Interim operationsmanager | 06
O.a. leiding gegeven aan een reorganisatie bij deze fabrikant van ergonomisch verantwoord kantoormeubilair. Dit heeft geleid tot aan nieuwe afdeling operations met een zestal subafdelingen: productie (en maintenance), ontwikkeling, kwaliteit, logistiek, customer services en inkoop.

Amgen

Interim projectmanager product- en procesontwikkeling | 05-06
Bij Nederlandse vestiging van internationaal opererend farmaceutisch bedrijf. O.a. ontwikkeling van ‘Assembly- Label- and Packaging’ process voor nieuw product Amerikaanse markt. Proces moest FDA compliant gemaakt worden.

Emmtec Services Nuon

Interim projectmanager | 04-05
O.a. voorproject (basic engineering, begroting, planning, investeringsaanvraag) voor nieuwe thermische olieketel voor het ‘bottle chips’ proces van Wellman in Emmen. Op basis daarvan is met succes de investeringsaanvraag ingediend.

Abbott

Interim engineering- en maintenancemanager | 04
Verantwoordelijk voor engineering (c.a. 5 projectleiders, 2 engineers) en maintenance (c.a. 60 mensen) bij productie van baby- en ziekenhuisvoeding. Sturing gegeven aan studies (ramingen), voorprojecten (begrotingen) en uitvoeringsprojecten.

Colbond BV

Interim projectmanager | 04
O.a. voorproject (scope, begroting, planning, investeringsaanvraag) voor nieuwe korrelroute garenproductie Colbond (FDG). Doel was polyester- en polyamide korrels van leveranciers wereldwijd te kunnen ontvangen. Voorproject met succes afgerond.

Diolen Industrial Fibers

Interim projectmanager 02-04
O.a. introductie en implementatie van de PM- en PS- modules van SAP bij FDI in Emmen. Plaatsen van persluchtcompressor energiebedrijf (FDU). Construction management Eenstaps bandengarenmachine en studie overplaatsing tuimeldrogers naar Brazilië.

Acordis Industrial Fibers

Afdelingsmanager | 01-02
Deze technische dienst (c.a. 65 mensen) was verantwoordelijk voor het mechanisch-, elektro/instrumentatie- en automatiseringsonderhoud. Tevens fungeerde ik als opdrachtgever voor de projectmanagers bij enkele grote investeringsprojecten.

Testimonials